Çiğneme Sıkacağının Faydaları Nelerdir?

05-04-2023 08:46
Çiğneme Sıkacağının Faydaları Nelerdir?

Çiğneme Sıkacağı Nedir?

Çiğneme meyve sıkacağı, malzemeleri düşük hızlarda ezen bir mutfak aletidir. Hızlı dönen bir bıçak kullanarak özü çıkaran diğer meyve sıkacağı tiplerinin aksine, çiğneme modelinde, ürünü ince bir eleğe doğru iten ve meyve suyunu mahsulden dışarı iten bir matkap veya vida bulunur. Çiğneme meyve sıkacakları, lifli malzemelerin suyunu sıkmak ve meyve ve sebzelerden maksimum miktarda öz elde etmek için idealdir.

Neden Çiğneme Sıkacağı Almalısınız?

Çoğu insanı çiğneme meyve sıkacağı satın almaktan alıkoyan şey fiyatıdır. Lüks bir fiyat noktasında olmasa da, yine de piyasadaki diğer meyve sıkacağı türlerinden daha pahalıdır. Sonuç olarak, bazıları santrifüjlü meyve sıkacakları gibi daha ucuz çeşitleri tercih edecektir.

Ancak çiğneme katı meyve sıkacakları, daha yüksek besin değerine sahip daha fazla meyve suyu isteyenler için en iyi seçenektir. Sonunda çiğneme meyve sıkacaklarına geçmeniz gerekecek, bu nedenle diğer meyve sıkacağı türlerini satın alarak tasarruf etmeye çalışmak yalnızca daha fazla para harcanmasıyla sonuçlanacaktır. Çiğneme meyve sıkacakları, sağlık hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak sağlam bir yatırımdır.

Çiğneme Sıkacaklarının En Önemli Faydaları

Çiğneme meyve sıkacakları bir nedenden dolayı popülerdir. Daha düşük hızlarda çalışsalar da ürettikleri meyve suyunun kalitesi santrifüjlü modellerden çok daha üstündür. Ayrıca ısı veya oksidasyon olmadan ekstrakte ederek meyve ve sebzelerdeki besin maddelerinin daha iyi korunmasını sağlar. Bu size hemen tüketebileceğiniz veya daha sonraki bir gün için saklayabileceğiniz saf ve sağlıklı bir içecek verir. 

Ancak içeriklerdeki enzimlerin, vitaminlerin ve minerallerin çoğunu muhafaza etmek, çiğneme meyve sıkacağı faydalarından sadece bir tanesidir. Aşağıdakiler ek avantajlarıdır

Maksimum Verim

Çiğneme meyve sıkacakları ile, posadan daha fazla meyve suyu sıkarken daha az malzeme kullanarak verimi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Bazı markalar, diğer meyve sıkacağı türlerine göre yüzde 30 daha fazla meyve suyu üreten modeller sunar. Örneğin, Hurom'un çiğneme meyve sıkacakları, mümkün olan en verimli şekilde malzemelerden maksimum miktarda nektarı çıkarmak için tasarlanmıştır. Bu, daha az meyve ve sebze satın alarak paradan tasarruf edebileceğiniz, ancak yine de bol miktarda ekstrakt alabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, çevreye attığınız atık miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. 

Ses yok

Çiğneme meyve sıkacağının en önemli faydalarından biri, çok az ses çıkarmasıdır. Santrifüj meyve sıkacaklarını denemiş olanlar için son derece gürültülü olabilirler. Bu, sabahın erken saatlerinde meyve suyu sıkarken bir sorundur ve bu genellikle tüm evin gürültüyle uyanmasıyla sona erer. Ancak, çiğneme tipine sahip olduğunuzda bunun için endişelenmenize gerek yok. 

Çiğneme meyve sıkacakları dakikada 80 ila 100 devirde (RPM) çalışır; bu, santrifüjlü modellerin 3.000 ila 16.000 RPM'lik modellerine kıyasla çok büyük bir farktır. O kadar sessizler ki, misafiriniz gelse bile meyve suyu sıkmaya devam edebilirsiniz! 

Daha İyi Tat

Yavaş meyve sıkacakları, içeriğin tam tadını koruyarak, tadı güzel olan sağlıklı bir içecek elde etmenizi sağlar. Hızlı meyve sıkacaklarının hızlı dönen bıçakları tarafından üretilen oksidasyon, tada katkıda bulunan enzimleri parçalar. Sonuç olarak, beslenme ve lezzet açısından daha düşük kalitede bir meyve suyu elde edersiniz.

Çiğneme meyve sıkacağı ile vitamin ve minerallerle dolu daha yoğun bir içecek elde edersiniz. Bununla birlikte, orada da iyi miktarda posa olmasını bekleyebilirsiniz. Bazı insanlar posalı bir içeceği tercih ederken, diğerleri daha ince bir kıvamı sever. İkincisinden biriyseniz, posadan kurtulmak için suyu kolayca süzebilirsiniz.

Meyve Suyu Saklama

Çiğneme meyve sıkacakları ile malzemelerinizi içeride bırakabilir ve işi onların yapmasına izin verebilirsiniz. Herhangi bir rahatsız edici gürültüye neden olmazlar veya ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmanızı gerektirmezler. "Eller serbest" yapıları nedeniyle, buzdolabınızda saklayabileceğiniz büyük miktarda meyve suyu hazırlayabilirsiniz. 

Ayrıca, yavaş meyve sıkacaklarından üretilen içecekler oksidasyon içermediğinden daha uzun süre dayanır. Sonuç olarak, uygun şekilde saklandıkları sürece kolayca ayrılmazlar ve doku ve tatlarını iki ila üç gün boyunca korurlar.

çok yönlülük

Daha az bilinen çiğneme meyve sıkacağı faydalarından biri de çok yönlülüğüdür. Sadece bir meyve sıkacağı değil, aynı zamanda bir mutfak robotunuz da var. Hurom gibi markalar, bebek maması, fıstık ezmesi, dondurulmuş şerbetler ve hatta makarna yapmak için kullanılabilen çiğneme meyve sıkacaklarına sahiptir. Ek olarak, kök sebzeler ve yapraklı yeşillikler de dahil olmak üzere herhangi bir malzemeyi işleyebilirler. 

Genel olarak, bir çiğneme meyve sıkacağı, mutfakta olması gereken kullanışlı bir araçtır. Birçok şey yapabilir ve yemek hazırlamayı çok daha hızlı ve kolay hale getirir.

Hurom: 40 Yıldır En İyi Meyve Sıkacaklarını Sunuyor

Hurom , sağlığınızı canlandırmak için tasarlanmış birinci sınıf en iyi çiğneme meyve sıkacakları serisini sunar. Kuruluşumuzdan bu yana, daha sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek için en son teknolojiyi kullanarak sürekli olarak son teknoloji ürünü ürünler geliştirdik. Yavaş meyve sıkacaklarımız, malzemelerden olabildiğince fazla meyve suyu sıkmak için bir burgu kullanan Hurom'un patentli Yavaş Sıkma Teknolojisine sahiptir. Bu hareket, ürüne verilen zararı en aza indirerek daha iyi doğal tat ve beslenmenin korunmasına olanak tanır.

Hurom ile yalnızca yüksek kaliteli meyve suyu elde edersiniz. Sayısız çiğneme meyve sıkacağı avantajının keyfini çıkarın ve bugün alışveriş yapın!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.